Πραγματικά

Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ένας web multimedia ιστότοπος της GReACTIV  αφιερωμένος στην παρουσίαση απόψεων, πληροφοριών, προσώπων και στην ψυχαγωγία. Χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα. Το Magazino έχει άρθρα. Τα τελευταία και τα πρόσφατα άρθρα συνοδεύονται από φωτογραφίες σχετικά με τα κείμενα. TV Radio έχουν audios και videos ενώ Photos όπως λέει και η λέξη, μόνο φωτογραφίες. Το Webbooks έχει i βιβλία στην ίδια μορφή με τα έντυπα.

Καθένας μπορεί να παρουσιάσει απόψεις, εμπειρίες, γνώσεις σε μορφή κειμένου, video, audio. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ μαζί μας. Στοχεύουμε στην πολιτική ουδετερότητα και επιδιώκουμε την πολυφωνία. Είμαστε ανοιχτοί σε απόψεις από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Οι απόψεις σε πολιτικά και άλλα ζητήματα ανήκουν σε όσους τις εκφράζουν και όχι στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Δεν απαγορεύουμε σε κανέναν να εκφράσει μια γνώμη αλλά προσπάθεια μας είναι να παρουσιάζονται απόψεις, θέματα, πρόσωπα που δεν βγάζουν τα συστημικά μίντια και εκεί εστιάζουμε περισσότερο. Δεν έχει κανένα νόημα να δημοσιεύσουμε μία γνώμη ή να παρουσιάσουμε κάποιο πρόσωπο που βρίσκεται στα κανάλια, στις μεγάλες εφημερίδες και στα συστημικά site. Αν κάποιος επισκέπτης (αναγνώστης, θεατής, ακροατής) τα βρίσκει εκεί, γιατί να έρθει σε μας; Θα έρθει σε μας για να βρει απόψεις, πρόσωπα, θέματα που δεν βρίσκει εκεί.

Σε πολιτικοκοινωνικά ζητήματα έχουμε προτίμηση σε απόψεις που δεν παρουσιάζονται στα συστημικά μίντια. Σε άλλα όπως τέχνη, μόδα, πολιτισμό, υγεία, διατροφή κλπ, αυτό που κάνει το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αντισυστημικό είναι ότι οι άνθρωποι δεν προωθούνται από τα συστημικά μίντια. Να διευκρινίσουμε ότι τα πρόσωπα που παρουσιάζουμε δεν είναι απαραίτητα αντισυστημικά, ειδικά αν το θέμα με το οποίο πραγματεύονται δεν είναι πολιτικοκοινωνικό. Είναι όμως άνθρωποι που δεν προωθούνται από τα συστημικά μίντια.

Επιδιώκουμε τα άρθρα, videos, audios να είναι σύντομα ώστε να μην κουράζουν. O στόχος μας είναι περίπου 500 - 750  λέξεις για τα κείμενα και 5 - 7 λεπτά για τα audios, videos. Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό σε κάθε περίπτωση. Την πολιτική αυτή δεν την είχαμε εξαρχής. Έτσι τα παλαιότερα δεν είναι τόσο σύντομα.

TV Radio 

Εδώ θα βρείτε video και audio σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Αρκετά βρίσκονται και σε μορφή κειμένου σε άρθρα. Υπάρχουν μουσικά κομμάτια των καλλιτεχνών της NastAg και βίντεο με φωτογραφίες από τις PhotosΤα audios - videos, τώρα ανεβαίνουν πρώτα σε διάφορα video/audio sharing sites αλλά μελλοντικά θα ανεβαίνουν απευθείας εδώ. Κάθε σελίδα έχει περίπου 10 videos ή audios. Περιήγηση στον ιστότοπο μπορείτε να κάνετε είτε απευθείας από τις σελίδες είτε από τα Περιεχόμενα  VIDEOS   AUDIOS όπου είναι σε κατηγορίες.

Photos

Υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες από τοπία, γεγονότα, επιδείξεις μόδας, πρόσωπα κλπ. Πολλές από αυτές βρίσκονται και σε κάποια βίντεο.

Webbooks

Είναι μια πιλοτική δραστηριότητα που έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά. Προς το παρόν είναι διαθέσιμος μικρός αριθμός i βιβλίων που απευθύνονται σε περιορισμένο ειδικό κοινό. Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα υπάρξει και την πορεία του εγχειρήματος, θα αυξηθεί ο αριθμός των βιβλίων και θα είναι διαθέσιμα σε όλους.

Magazino

Τα άρθρα από χρονική άποψη χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Α) Τελευταία Β) Πρόσφατα Γ) Παλαιότερα. Πολλά από αυτά τα παλαιότερα άρθρα είναι διαχρονικά και παρουσιάζουν ενδιαφέρον παρόλο που δεν είναι πρόσφατα.

Η κατηγορία  ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ γράφεται από την βασική συντακτική ομάδα. Προσπαθεί να εντοπίσει κύρια σημεία παλαιότερων άρθρων όπου ενδεχομένως να προστίθενται και κάποια νέα στοιχεία. Ο σκοπός είναι διπλός. Πρωτίστως για να δημιουργήσει βίντεο περίπου 5' που θα βρίσκονται στο TVRadio ώστε να απευθυνθεί σ' ένα άλλο κοινό που δεν προτιμάει την μορφή κειμένου αλλά video/audio. Δευτερευόντως να δώσει κάποια κύρια σημεία των όσων γράφονται στους αναγνώστες.

Οι κατηγορίες ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ) στηρίζονται σε δημόσιες πληροφορίες. Δεν εγγυόμαστε την εγκυρότητα τους αλλά το γεγονός ότι έχουν δημοσιευτεί. Η διευκρίνηση αυτή είναι απαραίτητη και για νομικούς λόγους. Η ενότητα Αστυνομικά ασχολείται κυρίως με ανθρώπους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Αναφορά σε κάποιους εν ζωή γίνεται μόνο σε σχέση με τους πρώτους.

Στην κατηγορία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε ΕΕ - ΝΤΠ δημοσιεύονται άρθρα της Αντίστασης. Το Magazino δεν είναι ιστότοπος της Αντίστασης αλλά μόνο έχει δημιουργήσει και μία κατηγορία για αυτό το σκοπό, στα πλαίσια της παρουσίασης απόψεων που δεν βγαίνουν στα συστημικά ΜΜΕ. Πέρα από όσα δημοσιεύονται, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν έχει οποιαδήποτε άλλη γνώση για την Αντίσταση.

Στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ παρουσιάζονται απόψεις μελών και υποστηρικτών πολιτικών δικτύων. Επί τους παρόντος παρουσιάζονται δύο πολιτικά δίκτυα, η Νέα Αρχή της κεντροδεξιάς, η ΔΕΚΑ του κέντρου. Το Πραγματικά είναι αντισυστημικό αλλά πολιτικά ουδέτερο. Το δίκτυο αριστεράς - κεντροαριστεράς ΑΔΑΣ βρίσκεται υπό δημιουργία.

Δεν είμαστε ειδησεογραφικό ή ιστορικό site. Παρουσιάζουμε απόψεις ανθρώπων που μπορεί να είναι σωστές ή λάθος. Δεν είναι κάτι που ελέγχουμε αλλά απλά δίνουμε την δυνατότητα σε όποιους θέλουν να παρουσιάσουν απόψεις, γνώμες, γνώσεις. Έχουμε πάρει γενικές κατευθύνσεις από νομικούς συμβούλους ούτως ώστε να βρισκόμαστε μέσα στα πλαίσια του νόμου αλλά δεν περνάμε όλα τα άρθρα, videos, audios, photos από νομικό έλεγχο. Εάν τυχόν θεωρείτε ότι σε κάποιο σημείο έχουμε παραβιάσει το νόμο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Θα εξετάσουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση πιο προσεκτικά κι εάν χρειάζεται θα επανορθώσουμε.

Scroll to Top