ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Βιβλία
 

 Super Προσφορά τριάδας με έκπτωση 40%

Web book online στο 1/3 της τιμής με έκπτωση 67%

Η έκπτωση αφορά τρία ή περισσότερα βιβλία και ισχύει στο βιβλιοπωλείο Εν Αθήναις  (Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα 210 3830 491) που γίνεται η κεντρική διάθεση και είναι άμεσα διαθέσιμα. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας (1-3 ημέρες) σε όλα σχεδόν τα βιβλιοπωλεία της χώρας . Η τιμές  λιανικής είναι ενδεικτικές του εκδότη. Σε περίπτωση που ένα από τα βιβλία δεν είναι διαθέσιμο σε κάποιο βιβλιοπωλείο, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου. 

    Λιανική Τριάδα Webbook
1 Αναζήτηση στο Café Τώρα 13,50 8,10 4,50
2 Επαγρύπνηση στην Hellas 13,50 8,10 4,50
3 Εξαθλίωση στην Hellas 12,50 7,50 4,20
4 Η συνωμοσία κατά των συνωμοτών 12,50 7,50 4,20
5 Το γλυκό κροτάλισμα των όπλων 12,50 7,50 4,20
6 Τελική Ιδεολογία 12,50 7,50 4,20

1) Αναζήτηση στο Cafe Τώρα

 • Φιλοσοφικό-Ψυχολογικό Mυθιστόρημα
 • 13,50 €
 • ISBN   978-960-93-9462-8    
 • 14Χ21     332 σελίδες     85,483 λέξεις 
 • Σεπτέμβριος 2017     

 

Ο Τέλης τα έχει όλα. Είναι ανώτερο στέλεχος στην πολυεθνική Felacorp και καθαρίζει τρία χιλιάρικα το μήνα. Έχει ένα ρετιρέ με μαγευτική θέα, ένα ακριβό σπορ cabrio και μια πανέμορφη φίλη, την Αλέξια. Ο κοινωνικός του κύκλος είναι μεγάλος. Με την Αλέξια και την παρέα του περνάνε υπέροχα, με πάρτι, εξόδους, εκδρομές. Η κρίση έχει ξεκινήσει πριν δύο-τρία χρόνια αλλά δεν τον έχει αγγίξει. Θεωρεί ότι είναι κάτι που δεν τον αφορά. Κάποια Δευτέρα, η υπεύθυνη προσωπικού της Felacorp, του ανακοινώνει ότι είναι η τελευταία του εβδομάδα στην εταιρεία. Από εκεί ξεκινά μια σειρά γεγονότων που έχουν σαν αποτέλεσμα, τελικά να τα χάσει όλα και να βρεθεί σε ένα σημείο που ήταν πριν πολλά πολλά χρόνια. Αυτό τον ρίχνει σε κατάθλιψη που τον εμποδίζει να δραστηριοποιηθεί και να απολαύσει τη ζωή. Από μια τυχαία συνάντηση στο Café Τώρα, θα αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει ο ίδιος και η ζωή του. Το βιβλίο συνδυάζει το τερπνό με το ωφέλιμο. Διαπραγματεύεται με ευχάριστο τρόπο, μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορία, θέματα αυτοβοήθειας, αυτοβελτίωσης, πρακτικής φιλοσοφίας και πρακτικής ψυχολογίας. Ο σκοπός του είναι βοηθητικός, επιμορφωτικός και ταυτόχρονα ψυχαγωγικός.  

 2) Επαγρύπνηση στην Hellas

 • Το τέλος της εποχής των παλιανθρώπων
 • Κοινωνικοπολιτικό Mυθιστόρημα
 • 13,50 €
 • ISBN 978-618-00-0439-7     
 • 14Χ21     328 σελίδες     84,900 λέξεις
 • Σεπτέμβιος 2018      

 

Το βιβλίο είναι ένα κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα με μυστήριο, περιπέτεια, ερωτισμό και δολοπλοκίες. Ξεκινάει το 1967 και καλύπτει μια περίοδο σχεδόν πενήντα χρόνων. Με βασικό ήρωα τον Αλέξανδρο Πετράκο, παρακολουθεί την πορεία κάποιων ανθρώπων που τα μονοπάτια της ζωής τους θα συναντηθούν στην Ελλάδα της οικονομικής καταστροφής. Παράλληλα καταγράφει κάποια σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας. Παρουσιάζει μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας που συχνά είναι σοκαριστική. Η οικογένεια Πετράκου επιστρέφει στην Ελλάδα το 1999, μετά από 15 χρόνια παραμονής στη Νέα Υόρκη. Θεωρούν ότι βρίσκονται στον Παράδεισο. Σιγά σιγά διαπιστώνουν ότι ο αναμενόμενος Παράδεισος είναι μία Κόλαση (Hell). Στη Κόλαση χορεύουν οι Διαβόλοι, μια παρασιτική μικρή μειοψηφία παλιανθρώπων που ζουν πολύ καλά σε βάρος των υπολοίπων. Η οικογένεια Πετράκου αντιμετωπίζει απανωτά προβλήματα στην Hellas. Ο μεγαλύτερος γιος Αλέξανδρος θα μπορούσε να γυρίσει στην Αμερική αλλά έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τα καθάρματα που έκαναν μεγάλο κακό στην οικογένεια του όπως και στη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας. Μπλέκει στα δίκτυα μιας περίεργης οργάνωσης Vigilante και μπαίνει σε διάφορες περιπέτειες. Το τέλος της ιστορίας είναι γλυκόπικρο. 

3) Εξαθλίωση στην Hellas

 • Η σιωπηλή απόγνωση των νεόφτωχων
 • Κοινωνικοπολιτικό Mυθιστόρημα
 • 12,50 €
 • ISBN 978-618-00-0820-3
 • 14Χ21     278 σελίδες     84,650 λέξεις
 • Ιανουάριος 2019 

 

Το κοινωνικοπολιτικό, ερωτικό δράμα παρακολουθεί μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορία την εξαθλίωση και την σιωπηλή απόγνωση της φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης, στην Ελλάδα της οικονομικής καταστροφής. Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι πτυχιούχοι που δεν έχουν κλείσει ακόμη τα τριάντα. Καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ανήκουν στην φτωχοποιημένη μεσαία τάξη. Ο Άγης έχει Μάστερ από το εξωτερικό και είναι κεντρώων πολιτικών πεποιθήσεων. Ξεκινάει να δουλεύει σε ένα τηλεφωνικό κέντρο για τετρακόσια ευρώ τον μήνα. Μετά από μια δυσάρεστη τηλεφωνική επικοινωνία με ένα ενοχλημένο υποψήφιο πελάτη, πιάνει συζήτηση με τον αναρχικό Στρατή. Ο Στρατής είναι στο ίδιο τμήμα με την Χριστίνα που είναι κομμουνίστρια. Η Χριστίνα και η κολλητή της φίλη Εύα που είναι απολιτίκ, κουβαλούν ένα μυστικό από την εποχή που σπούδαζαν στα Γιάννενα. Εάν αποκαλυφθεί μπορεί να τους προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Στον Άγη αρέσει η Χριστίνα αλλά τους χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές. Μέσω του Άγη ξεκινάει να δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο ο Ηλίας που είναι εθνικιστής. Η οικογένεια του Ηλία έχει μια παράξενη σχέση με την οικογένεια του Γιάννη που είναι πολύ πλούσιος, νεοφιλελεύθερος κι έχει δική του εταιρεία.

4)  Η συνωμοσία κατά των συνωμοτών

 • κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα
 • 12,50* €
 • ISBN  .................    
 • 14Χ21    275* σελίδες     85,000* λέξεις   
 • κυκλοφορεί σύντομα
 • * εκτίμηση

 

Το κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα είναι η συνέχεια και των δύο μυθιστορημάτων «Εξαθλίωση στην Hellas» και «Επαγρύπνηση στην Hellas». Περιέχει ερωτισμό, περιπέτεια και μυστήριο. Ξεκινάει από τα σημεία που έχουν τελειώσει τα προηγούμενα δύο βιβλία και σε πρώτη φάση παρουσιάζει την εξέλιξη της ιστορίας τους. Ύστερα, οι δρόμοι της παρέας των φτωχοποιημένων νέων της μεσαίας τάξης  (Εξαθλίωση στην Hellas), συναντιούνται με αυτούς της Οργάνωσης Επαγρύπνησης Χ (Επαγρύπνηση στην Hellas). Το βιβλίο παρακολουθεί τις ζωές κάποιων ανθρώπων που εν γνώσει τους ή εν αγνοία τους παίρνουν μέρος στην συνωμοσία κατά της συνωμοτικής, εκμεταλλευτικής, παρασιτικής, ψευτοελίτ μαφιόζων και παλιανθρώπων που κατέστρεψε τη χώρα για ίδιον όφελος. Το τελευταίο μέρος της συνωμοσίας παρουσιάζεται στο επόμενο βιβλίο. Σε αρκετά σημεία του τέταρτου και του πέμπτου βιβλίου γίνεται αναφορά πολύ περιληπτικά σε βασικά σημεία των δύο προηγούμενων βιβλίων. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Πρώτα χρησιμεύει σαν υπενθύμιση σε περίπτωση που έχει περάσει κάποιο διάστημα από την ανάγνωση των δύο βιβλίων των οποίων είναι συνέχεια. Επιπλέον γίνεται μια προσπάθεια να μπορούν να διαβαστούν χωρίς να έχει προηγηθεί η ανάγνωση των δύο προηγούμενων. Είναι μεν δυνατό κάτι τέτοιο αλλά μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο. Οι χαρακτήρες και τα συμβάντα είναι πολλά και αν δεν έχει εξοικειωθεί ο αναγνώστης με αυτά διαβάζοντας τα προηγούμενα βιβλία μπορεί να δυσκολευτεί στην ανάγνωση του παρόντος.  Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον αναγνώστη.  Συνιστάται η ανάγνωση των δύο άλλων μυθιστορημάτων καθώς εκτός από πιο κατανοητά θα κάνει και τα δύο επόμενα πιο ευχάριστα.  

5) Το γλυκό κροτάλισμα των όπλων

 • κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα
 • 12,50* €
 • ISBN  .................    
 • 14Χ21    275* σελίδες     85,000* λέξεις   
 • κυκλοφορεί μελλοντικά
 • * εκτίμηση

 

Το κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα είναι η συνέχεια του προηγούμενου «Η συνωμοσία κατά των συνωμοτών». Περιέχει ερωτισμό, περιπέτεια και μυστήριο.  Με κεντρικό χαρακτήρα τον Αλέξανδρο Πετράκο, η Οργάνωση Επαγρύπνησης Χ (Επαγρύπνηση στην Hellas) μαζί με την παρέα των φτωχοποιημένων νέων (Εξαθλίωση στην Hellas) αναλαμβάνουν από κοινού δράση εναντίον της εκμεταλλευτικής, παρασιτικής, ψευτοελίτ μαφιόζων και συνωμοτών που κατέστρεψε τη χώρα για ίδιον όφελος. Είναι το τελευταίο μέρος της συνωμοσίας κατά των συνωμοτών και δίνουν ένα οριστικό τέλος στην εποχή των παλιανθρώπων. 

6) Πέμπτος Δρόμος

 • Τελική Ιδεολογία
 • Οικονομικο-πολιτικοί  Διάλογοι
 • 12,50* €
 • ISBN  .................    
 • 14Χ21    275* σελίδες     85,000* λέξεις   
 • κυκλοφορεί μελλοντικά
 • * εκτίμηση

 

Περιέχει διαλόγους μεταξύ κυρίως των πρωταγωνιστών του Εξαθλίωση στην Hellas που ανήκουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Αρχικά περιέχονταν στο μυθιστόρημα. Ήταν όμως αρκετά τεχνικοί και αφαιρέθηκαν. Στην συνέχεια προστέθηκε και άλλο υλικό. Θα μπορούσαν να είναι οποιοδήποτε χαρακτήρες στην θέση τους και δεν είναι απαραίτητο να έχει διαβαστεί κανένα από τα προηγούμενα βιβλία. Καλό όμως είναι να έχουν διαβαστεί όλα. Απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη που μπορεί να διαβάσει τα οικονομικά άρθρα των εφημερίδων. Κεντρικό θέμα είναι η δημιουργία μιας νέας ιδεολογίας από στοιχεία υπαρχουσών ιδεολογιών. Επίσης ασχολείται με θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, το διεθνές εμπόριο, η μετανάστευση, η οικονομική ανάπτυξη και η πολιτική αλλαγή. Στο μεγαλύτερο μέρος του εξηγεί και διευκρινίζει διάφορα ζητήματα. Επιπλέον καταλήγει σε κάποια λογικά συμπεράσματα. Ακόμη κι αν κανείς δεν συμφωνεί με αυτά τα συμπεράσματα, θα έχει ωφεληθεί από το υπόλοιπο μέρος του. 

Τα πέντε (1-5) ανήκουν σε αυτό που ονομάζω Ενημερωτικό Μυθιστόρημα ή Μυθο-δοκίμιο. Ο σκοπός του είναι ψυχαγωγικός και ενημερωτικός. Δεν υφίσταται ως ξεχωριστό είδος. Όλα γενικά τα μυθιστορήματα έχουν κάποια πληροφόρηση. Στα διάφορα είδη υπάρχουν μυθιστορήματα που προσφέρουν περισσότερη πληροφόρηση από το μέσο ενώ άλλα που προσφέρουν λιγότερη. Πιστεύω ότι τα συγκεκριμένα πέντε (5) είναι πολύ ψηλά από την άποψη του όγκου των πληροφοριών που παρέχουν.

Το πρώτο (Αναζήτηση στο Cafe Τώρα) πιστεύω ότι συγγενεύει με το Bildungsroman - Eξελικτικό Mυθιστόρημα.  Χαρακτηριστικά έργα του είδους είναι «Τα χρόνια μαθητείας του Βίλχεμ Μάιστερ» του Γκαίτε, «Περηφάνια και προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν και «Οι αλήτες του Ντάρμα» του Τζακ Κερουάκ. Τα τέσσερα επόμενα (Επαγρύπνηση στην Hellas - Εξαθλίωση στην Hellas - Η συνωμοσία κατά των συνωμοτών - Το γλυκό κροτάλισμα των όπλων) προσπαθούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα όσο πιο κοντά γίνεται, μέσα από φανταστικές ιστορίες με φανταστικούς χαρακτήρες. Είναι έντονα ρεαλιστικά, για αναγνώστες που αντέχουν την αλήθεια και δεν επιδιώκουν να δραπετεύσουν σε ένα ψεύτικο κόσμο μέσα από ένα μυθιστόρημα. Τα θεωρώ συγγενικά με το μη - Mυθοπλαστικό Mυθιστόρημα (Non Fiction Novel) και την Νέα Δημοσιογραφία (New Journalism). Κάποιοι αντιπροσωπευτικοί συγγραφείς του είδους είναι: Τρούμαν Καπότε, Νόρμαν Μέιλερ, Τομ Γουλφ, Χάντερ Τόμσον.

Άρθρα

 Γράφω μεγάλο μέρος των κειμένων σε διάφορα sites. 

Νέα Αρχή   ♦   Πραγματικά   ♦   Nice Globalization